Viikko 2: Juo vettä - Muutos.net

Viikko 2: Juo vettä

Luennon aihe: syö hitaasti

Voit myös kuunnella luennon nauhalta. Lataa tästä

Monet meistä on kiireisiä ja valittavat ettei ole aikaa liikkua ja syödä oikein. Tämä on varmasti ihan totta, mutta silloin on hyvä tietää, että:


Jos olet kiireinen sinun ei tarvitse opetella uusia asioita (todennäköisesti sinun täytyy miettiä vähemmän)


Sen sijaan, että tarvitset suunnitelman kuinka tehdä tärkeitä asioita, annan tämän valmennuksen hoitaa se ajattelun puoli, ainakin nyt alkuun.


Muista, että kukaan ei tule antamaan sinulle aikaa vaan sinun on otettava aika. Yleensä kiireisenä oloon syyt ovat hyviä, mutta siitä huolimatta sinun on otettava ajasta kontrolli. Samalla kun kontrolloit aikaasi, kontrolloit paremmin myös elämääsi.


Tällainen kontrolli tekee ihmisestä keskittyneemmän tärkeisiin asioihin, itsevarmemman ja saa aikaan tunteen, että hallitsee elämäänsä. Näistä seuraa se, että on onnellisempi. Muutos valemmennuksen sivutuotteena saat myös onnellisemman sinän, joka seuraa parantuneesta elämänlaadusta hyvinvoinnin kasvamisesta.


Annamme ravitsemukseen ja liikuntaan liittyviä tapoja koko ohjelman läpi. Saat ensimmäiset syömiseen liittyvät tavat kahden viikon päästä ja liikkuminen olisi hyvä aloittaa jo tänään.


Tärkein oppi tässä vaiheessa sinulle on se, että jos haluat muuttaa vartaloasi, toimimalla jatkuvasti ja johdonmukaisesti on tärkeämpää kuin mikään muu. Joten ala tekemään aikaa johdonmukaisesti jo tänään!


Kuinka tehdä aikaa ja tehdä uudet tavat


 1. Päätä kuinka paljon aikaa realistisesti voit käyttää Muuos valmennuksen luentoihin ja vinkkeihin, tehtäviin joka päivä seuraavan kahden viikon ajan. Jos se on päivässä 15 minuuttiakin, niin se on jo hyvä alku!

 2. Ota kalenteri käyttöön jos sinulla ei jo ole ja varaa jokaiselle päivälle 15min mittainen hetki Muutos valmennusta varten.

 3. Jos pelkäät unohtavasi, niin suosittelemme, että asetat muistutuksia itsellesi (muistilappuja tai kännykkään muistutuksia/hälytyksiä)

 4. Kun aika koittaa, tee ja keskity varaamasi aika valmennusta varten


Näin saat tavat toimimaan


 • Ole realistinen ja aloita siitä mistä pystyt (jos pystyt käyttämään vain 10 minuuttia päivässä niin aloita sillä, jostain on aloitettava ja sillä pääsee jo alkuun)

 • Tunne itsesi. Jos vihaat aamuja niin älä ota tavaksi urheilla aamulla kukonlaulun aikaan, valitse sellaiset ajankohdat, jotka ovat sinulle niitä helpoimpia.

 • Varjele aikaasi. Pysy kovana ja pidä kiinni kalenteriin merkatuista aikatauluista.

 • Jos et onnistukaan suoriutumaan kalenteriin merkatuista aikatauluista, mieti miksi kävi näin. Alku on usein vaikeaa kaikessa uudessa ja se on täysin normaalia. Mieti mikä meni pieleen ja siitä viisastuneena suorita ohjelma seuraavana päivänä.

Jaa kokemuksiasi ja kysy. Valmennuksen on aloittanut joukko hyvin samanlaisia ihmisiä kuin sinä, kysy siis apua yhteisöltä tai suoraan meiltä valmentajilta aina jos tavan toteuttaminen tuntuu haastavalta. Myös muut arvostavat, jos olet löytänyt jonkin hyvän keinon toteuttaa tapoja, kerro siitä siis muille!

TOIMINTA-ASKELEET TÄLLE VIIKOLLE

 1. Tällä viikolla älä ryhdy muuttamaan syömisiäsi.
 2. Tee aikaa ohjelmalle
 3. Juo vähintään 2 litraa vettä päivässä.
>